به گزارش کلهرنیوز ، هرچه به اربعین نزدیک می‎شویم شور وشوق در مرز خسروی بیشتر می‎شود زیرا که امسال بر خلاف سال‎های گذشته مرز خسروی باز خواهد شد و مردم استان کرمانشاه و استان‏های همجوار به راحتی برای پیاده‎روی اربعین راهی سرزمین عشق می‎شوند.

بخش بهداشت و درمانی یکی از ضروریات مهم اربعین است که اول باید توسط خود مردم مهمبیمه شمرده شود زیراکه سلامت فردی در این کنگره بزرگ بسیار مهم است و به دلیل آنکه میلیون‏ها زائر در این کنگره بزرگ شرکت می‎کنند و موکب‎های زیادی برای خدمات‎رسانی به زوار در بخش پذیرایی ایجاد شده، به‎طورحتم رعایت مسائل بهداشت و درمان و نظارت بر این موکب‎ها بسیار ضروری است.

بدون شک اهمیت سلامت و بهداشت افراد می‎تواند در ابعاد سیاسی، اجتماعی و حتی اقتصادی نقش بسیار مهمی داشته باشد، در سالهای اخیر با حضور میلیونی زائرین اربعین در عراق، اقدامات قابل قبول در راستای سلامت زائران و مبارزه با بیماری‎ها  در داخل و حتی خارج از کشور انجام گرفته است که این امر نشان از دانش و توانایی مسئولان امر در حوزه سلامت کشور است.

خدمات‌‏رسانی ۴۰۰ نیروی عملیاتی و ستادی فوریت‎های پزشکی در پیاده‎روی عظیم اربعین

صائب مدرسی، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان کرمانشاه در گفت‎وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه از آغاز فعالیت فوریت‎های پزشکی در منطقه عملیاتی اربعین از اول مهرماه خبر داد و اظهار داشت: از سیزدهم مهرماه تا نوزدهم مهرماه پوشش ۵۰ درصدی فوریت‎های پزشکی از ورودی کنگاور تا مرز خسروی توسط نیروهای بومی انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه از نوزدهم مهرماه تا سوم آبان ماه پوشش ۱۰۰ درصدی مسیر زائران حسینی توسط نیروهای بومی و نیروهای کمکی توسط سازمان اورژانس کشور ارائه خواهد داشت گفت: ۳ فروند بالگرد که یک فروند در هوانیروز مستقر و دو فروند دیگر در بیمارستان قصرشیرین و مرز خسروی مستقر می‎شود.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس در ایام اربعین آماده  خدمت‎رسانی خواهد شد بیان کرد: حدود ۱۰۰ دستگاه آمبولانس از ورودی کنگاور تا مرز خسروی مستقر می شود.

 مدرسی با بیان اینکه ۴۰۰ نیروی عملیاتی و ستادی فوریت‎های پزشکی پیاده روی عظیم اربعین را پوشش می‎دهند عنوان کرد: سیزده درمانگاه شبانه روزی  در مسیر زائران حسینی به خدمات‌رسانی خواهند پرداخت .

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان کرمانشاه به استقرار سه بیمارستان صحرایی در منطقه اشاره کرد و گفت: ۲۰ درصد ظرفیت بیمارستان‎های مسیر به زائران حسینی اختصاص پیدا خواهد کرد و تمام مراکز درمانی در آماده باش کامل به سر خواهند برد.

مدرسی به نیروهای مستقر شده در درمانگاه‎ها و بیمارستان صحرایی اشاره کرد و گفت: پزشک متخصص و فوق تخصص در بیمارستان به خدمت رسانی زوار اربعین  فعالیت می‎کنند.

ارائه خدمات دارویی در مرز خسروی و مسیر زائران حسینی

معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارودانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه انبارهای مناسب برای نگهداری دارو در قصر شیرین و دیگر مسیرها در نظر گرفته  می‎شود گفت: خدمات دارویی در مرز خسروی  و در مسیر پیاده‏روی به زائران حسینی ارائه می‌شود.

قباد محمدی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفت‎وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه بازگشایی مرز خسروی را یک اتفاق مهم دانست و اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود جمعیت زیادی در فاصله زمانی اربعین از مرز خسروی خارج شوند لذا تمهیدات لازم توسط دستگاه‎های مربوطه به زائران حسینی ارائه خواهد شد.

وی با بیان اینکه تعداد زیادی از زائران اربعین به خدمات درمانی، بهداشتی و دارویی نیاز خواهند داشت خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کمیته دارو و تجهیزات اربعین با معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی است تدابیری در دست اقدام است.

وی با اعلام اینکه بیمارستان‎های مسیر همچون سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و اسلام‎آباد غرب در آماده‌باش کامل قرار دارند عنوان کرد: در حال آماده‌سازی انبارها برای اربعین هستیم که داروهایی همچون سرم، قلبی و عروقی و داروهایی برای اپیدمی در بیمارستان‎ها ذخیره شود تا مشکلی در رابطه با دارو به وجود نیاید.

محمدی با اشاره به اینکه تجهیزات برای عمل‎های فوری و داروهای بیهوشی در حال آماده‌سازی است بیان کرد: نیاز به دارو در بخش بهداشت نیز در بحث اربعین وجود دارد که تدابیر لازم اندیشیده شده و در قصرشیرین با راه‎اندازی انبار بهداشت ، دکتر داروساز نیز در آنجا مستقر می‌شود.

معاون معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه  از استقرار آمبولانس در مسیر زائران حسینی به ویژه در قصرشیرین خبر داد و خاطرنشان کرد: دارو و تجهیزات مصرفی آمبولانس‎ها تدارک دیده می‎شود که آمبولانس‎ها با مشکل مواجه نشوند.

وی با بیان اینکه دستورالعمل نحوه ارائه خدمات دارویی و ملزومات پزشکی به زوار اربعین تدوین می‎‎شود عنوان کرد: دستورالعمل نحوه ارائه خدمات دارویی و ملزومات پزشکی برای خدمت رسانی به زوار اربعین در سه بخش تدوین می‌شود.

محمدی افزود: در این پروتکل نحوه خدمات دارویی و ملزومات پزشکی به زائران اربعین حسینی (ع) در بیمارستان‎ها، مراکز بهداشت و در آمبولانسهای فوریتهای پزشکی تدوین و برای بررسی و تایید نهایی در اختیار هیئت رئیسه دانشگاه قرار خواهد گرفت.

معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارودانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه  با اشاره به اینکه انبارهای مناسب برای نگهداری دارو ها در قصر شیرین و دیگر مسیرها در نظر گرفته  می‎شود خاطرنشان کرد:  اولویت ما سلامتی زوار است اما با توجه به هزینه های بالای دارو و ملزومات پزشکی باید در توزیع دارو دقت و حساسیت لازم در نظر گرفته شود.

استقرار سه بیمارستان صحرایی در مرز خسروی و قصرشیرین

بهمن روشنی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفت‎وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه به ورودی‎های استان در زمان باز شدن مرز خسروی اشاره کرد و اظهار داشت: اقدمات بهداشتی و درمانی در ورودی شهرستان کنگاور، سنقر و ورودی کامیاران به سمت کرمانشاه در نظر گرفته شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه دو بیمارستان صحرایی در مرز خسروی راه اندازی می‎شود خاطرنشان کرد: تمام بیمارستان‎ها در مسیر زائران حسینی خدمات ارائه می‌دهند و تیم‎های پزشکی در حال آماده باش و خدمت به زوار خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه یک بیمارستان  در سرپل‎ذهاب برای خدمت به زوار آماده می‎شود عنوان کرد: آمبولانس‎ها و فوریت‎ها در مسیر زائران حسینی مستقر شده و امداد را به زائران حسینی ارائه خواهند داد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام اینکه تمام بیمارستان‎ها در هفت‏روز قبل و بعد از اربعین در حال آماده باش کامل هستند گفت: نیروهای پزشکی همچون تخصصی، عمومی، مامایی و پرستار در بیمارستان صحرایی و بیمارستان قصرشیرین فراخوان شده که با کمبود نیرو در ایام اربعین مواجه نباشیم.

روشنی با اعلام اینکه زائران در اربعین دفترچه‎های بیمه خود را فراموش نکنند خاطرنشان کرد: زائران داروهای مصرفی روزانه خود را به همراه داشته باشند و اگر دارای بیماری خاص و یا سابقه بیماری دارند حتما از قبل هماهنگی لازم را انجام دهند.

وی با بیان اینکه زائران مسائل بهداشتی را در طول مسیر پیاده‏روی در نظر بگیرند تا دچار مشکل نشوند عنوان کرد: پیشنهاد می‏شود که زائران بهداشت فردی خود را رعایت کنند، استفاده از ماسک توصیه می‌شود، از دست دادن و رو بوسی پرهیز کنند زیرا بیماری‎های تنفسی و آنفولانزا از این طریق به آسانی منتقل می‎شود.

استقرار درمانگاه اربعین در مسیر زائران حسینی

ابراهیم شکیبا ، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه با بیان اینکه امسال به دلیل شرایط و اعلام مقامات سیاسی، سفر اربعین از مرز خسروی انجام می‌شود اظهار داشت: تمام تلاش ما در دانشگاه علوم پزشکی این است که به بهترین نحو به زائران امام حسین(ع) خدمت‌رسانی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه تمام تمهیدات لازم برای اربعین در مرز خسروی دیده شده است خاطرنشان کرد: دو درمانگاه در پایانه و مرز خسروی  مستقر می‌شود و مراکز بهداشت و درمانی به صورت شبانه روزی در شهرستان‌های قصرشیرین، اسلام‌آباد غرب، ماهیدشت، دالاهو و سرپل‌ذهاب مشغول خدمت‌رسانی به مردم خواهند بود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در طول مسیر شهرستان‌ها به صورت شبانه‌روزی مراکز بهداشت و درمان در خدمت مردم خواهند بود عنوان کرد: آمادگی بهداشتی برای نظارت بر غذاهای زائران انجام می‌شود و موکب‌ها و آب آشامیدنی توسط اکیب‌های بهداشتی مورد بازرسی قرار خواهد گرفت که مردم در طول پیاده‌روی دچار مشکل بهداشتی نشوند.

شکیبا با اعلام اینکه واکسیناسیون در مناطق مرزی فعال می‌شود و تمهیدات لازم برای پیش‌بینی هرگونه بیماری واگیردار انجام می‌شود خاطرنشان کرد: خدمات بهداشتی و درمانی از مرز خسروی تا مبادی ورود زائران به مرکز استان توسط مراکز بهداشت و درمانگاه‌ها ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه تیم‌های متشکل از پزشک، پرستار، ماما و مراقبین سلامت در حال آماده‌شدن هستند عنوان کرد: تمام نیروها فعالانه وارد عمل خواهند شد تا مردم به راحتی و آرامش خاطر به پیاده روی اربعین مشرف شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه در هر فاصله ۳۰ کیلومتری یک مرکز بهداشت و درمان برپا می‌شود خاطرنشان کرد: از تاریخ ۱۵مهرماه خدمات به زائران اربعین آغاز و تا هفتم آبان‌ماه ادامه دارد و مرکز بهداشت آماده خدمات‌رسانی را در هر بازه زمانی خواهند داشت.

تسنیم

این خبر را به اشتراک بگذارید :