به گزارش کلهرنیوز ، آذر ولی‎زاده  ، با بیان اینکه با کارواش‎های بدون مجوز برخورد قانونی انجام می‎شود اظهار داشت: در برنامه پایش تجهیزات و تاسیسات تمامی کارواش‌های استان کرمانشاه توسط ماموران محیط زیست بررسی می‌شود و حتی از خروجی کارواش‌هایی که سیستم تصفیه پساب نیز دارند نیز نمونه‌برداری می‌شود.

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به اینکه طی پایش ویژه کارواش‌ها، هر کارواشی که به اخطاریه‌های محیط زیست توجه نکند و به اقدامات آلاینده خود ادامه دهد به مراجع قضایی معرفی می‌شود بیان کرد: خروجی  پساب‌ها آزمایش می‌شود تا استاندارد بودن یا نبودن آن‌ها مشخص شود.

ولی‌زاده با بیان اینکه بسیاری از کارواش‌های سطح شهر کرمانشاه بدون مجوز فعالیت می‌کنند عنوان کرد: در کرمانشاه ایجاد واحدهای غیرمجاز از صنف کارواش‌ها باعث فراهم آوردن مشکلاتی شده است که در گذشته اقدام موثری از سوی متولیان امر برای ساماندهی و نظارت بیشتر بر عملکرد آنها انجام نشده است.

وی با اشاره  به اینکه در شهرستان اسلام‌آباد غرب چند واحد کارواش پلمپ شده است خاطرنشان کرد: به کارواش‎های شهرستان دالاهو  تذکرات لازم داده شده و در صورت عدم رفع آلایندگی این کارواش‎ها پلمب می‌شوند.

ولی‌زاده با بیان اینکه تصفیه پساب در کارواش‌ها الزامی است عنوان کرد: آب حاصل از شستشوی خودروها به دلیل روغن موجود در آن فراورده‌های نفتی، چربی و همین طور نیترات و فسفات موجود در شوینده‌ها به شدت بر کیفیت آب زیرزمینی تأثیر گذار است و به همین دلیل کارواش‌ها موظف به تصفیه آن هستند.

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به اینکه آلوده‎ترین بخش پساب تولیدی اغلب کارواش‎ها به قسمت موتورشویی باز می‌گردد که شامل شستشوی موتور و قسمت‎های جنبی آن می‎شود اظهار کرد: پساب تولیدی به دلیل استفاده از گازوئیل در کنار شوینده‌های رایج، خروجی بسیار آلوده‎ای برای محیط زیست در بر دارد.

خطرآفرینی پساب کارواش‌ها برای محیط زیست شهری

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه کارواش‌ها را یکی از آلاینده‌ترین فعالیت‌های انسانی می‌توان برشمرد که موجب آلودگی منابع آب می‌شود بیان کرد: در حال حاضر کیفیت پساب تولیدی اغلب کارواش‎های ایرانی در مقایسه با استانداردهای موجود جهانی همخوانی ندارد و حتی تا چندین برابر حد مجاز بالا می‌رود.

ولی‌زاده با بیان اینکه روغن و گریس همراه با آب شست‌وشو به منابع آبی راه می‌یابد و موجب آلودگی جدی آب‌های سطحی و زیرزمینی می‌شود، عنوان کرد: کارواش‎ها برای شستشوی خودروها از مواد شوینده‎ای همچون شامپو و پودرهای شوینده استفاده می‎شود که این مواد به علت ایجاد تغییر در کیفیت شیمیایی آب ایجاد آلودگی می‎کند.

وی خاطرنشان کرد: پساب اکثر واحدهای کارواش ترکیبی از مواد زائدی همچون مواد نفتی از جمله روغن و چربی و فلزات سنگینی همچون سرب، دترجنتها، فسفاتها و مواد شیمیایی همچون جوهر نمک و آمونیوم بای فلوراید (ABF) و همچنین حلالهای مضر برای موجودات زنده است که ترکیب این مواد می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را به محیط زیست تحمیل کند.

ایجاد آلودگی شدید توسط کارواش‎های منطقه دیزل‎آباد

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه کارواش‌های منطقه دیزل آباد دارای آلایندگی شدید برای کلانشهر کرمانشاه هستند بیان کرد: برخی از کارواشهایی که در دیزل آباد قرار دارند مقدار آلودگی که ایجاد کردند بسیار فراوان است و باید اقدام جدی روی آنها انجام شود.

ولی‌زاده با بیان اینکه منشا آلایندگی کارواش‎های منطقه دیزل‎آباد شستشوی تانکرهای عراقی است که خروجی پساب هم  در این کارواش‎ها وجود ندارد گفت: کارگروه پایشی برای نخستین بار در استان کرمانشاه ایجاد شده و به مدت یک هفته به تمام کارواش‎هایی که خروجی فاضلاب آنها مشخص نیست و بدون مجوز فعالیت می‌کنند فرصت رفع آلاینده داده است.

وی با اشاره به اینکه پس از یک هفته با کارواش‌های غیر مجوز دار بنابر دستور قضایی برخورد خواهد شد خاطرنشان کرد: آلودگی‎های ایجاد شده از جانب کارواش‌های غیر مجوز دار بسیار خطرناک‌تر از کارواش‎های عادی است که اتومبیل‌های شخصی را شستشو می‎دهند.

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه چندین برابر کارواش‎های مجاز، کارواش غیر مجوز در سطح شهر فعالیت می‌کنند، بیان کرد: کارواش‎های مجوز دار هم پایشی بر روی آنها انجام داده خواهد شد لذا  این کارواش‌ها نیز در رفع آلایندگی اقدام کنند.

تسنیم

 

این خبر را به اشتراک بگذارید :