به گزارش کلهرنیوز ، مرادعلی تاتار روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه مرزهای پرویزخان و خسروی ۲ مرز رسمی هستند، به دنبال راهی برای ایجاد معبر جدیدی در پرویزخان برای واردات کالا و فعالیت کوله بری هستیم.
وی اظهار داشت: تا زمان ایجاد معبر جدید با توجه به اینکه بازارچه تیله کوه نزدیکترین مرز غیررسمی به قصرشیرین است، افراد دارای کارت مرزنشینی می توانند کالاهای خود را که در آن سوی مرز خریداری می کنند با معافیت گمرکی وارد کرده و در قصرشیرین به فروش برسانند.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه هیات دولت، یک صد قلم کالا توسط مرزنشینان با رعایت مقررات قابل ورود شد، گفت: از پیامدهای مثبت این مصوبه رونق کوله بری، ایجاد شغل برای جوانان بیکار، رونق اقتصادی منطقه، جنب و جوش بازار و ورود مسافران و گردشگران به این شهرستان مرزی برای خرید اجناس است.
وی اضافه کرد: تلاش بر این است که از خروج تجمیعی کالا خوداری شود و واردکنندگان تنها مجاز به فروش کالاهای خود در شهرستان به منظور اشتغال و رونق منطقه هستند.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه کردستان عراق قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه و همچنین موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.
نزدیکی فرهنگ ۲ منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این بازارچه مرزی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار داشته نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول ۹۰۰ کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک دارد که در امتداد این مرز دو معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این دو مرز انجام می شود.
روازنه ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین ۵۰۰ دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین ۶۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.

 

 

 

 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید :