طوق "خامفروشی" بر گردن معادن زاگرس؛
کلهر نیوز: با وجود معادن عظیم قیر طبیعی در گیلانغرب، نبود تکنولوژی فرآوری و رکود در بازار فروش دست و پای توسعه این محصول راهبری را بسته است.
به گزارش کلهر نیوز به نقل از مطلع الفجر، ایران یکی از معدود کشورهای دارای ذخایر قیر طبیعی است، به طوری که با حدود ۱۵درصد ذخایر بهعنوان سومین دارنده ذخایر قیر طبیعی جهان، مطرح است و ۱۵میلیون تن از این ذخایر را در خود جای داده است؛ از این میزان نیز ۷۰ درصد قیر طبیعی در استان کرمانشاه و شهرستان گیلانغرب است که درحال استخراج است.
البته استخراج این ماده معدنی به دلایلی چون رکود، بروز نبودن ماشینآلات و کاهش قیمت نفت در سال گذشته با بیرونقی هایی همراه بوده است، اما فعالان این حوزه با توجه به شرایط موجود از برخی چالش های از جمله نبود زیر ساختهای فراوری این محصول ارزشمند گله مند هستند.
نبود فر آوری دست و پای رونق قیر طبیعی را بسته است
ماشینآلات و بروز شدن آنها همواره میتواند یکی از عوامل تاثیرگذار بر صنایع معدنی بهشمار رود و باید گفت در بخش معدن، تامین ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز میتواند علاوه بر رشد قیمت محصولات فرآوری شده رونق امیدوار کننده ای را به بازار معدن داران و فعالان این حوزه بخصوص در شهرستانی محروم و بن بست چون گیلانغرب باز آورد .
یکی از نقاط قوت بخش معدن بهرمندی از حضور سرمایهگذاران خارجی در معادن قیر طبیعی استان و شهرستان گیلانغرب است البته در این مسیر نیز استفاده از تسهیلات در قالب فاینانس برای توسعه فعالیتهای معدن و صنایع معدنی، فراهم کردن زمینه برای بروز کردن ماشینآلات حوزه معدن و تحقق امر فر آوری به عنوان حلقه گم شده توسعه معادن قیر طبیعی امری راهگشا است.
نبود بازار فروش هم دردی دیگر بر پیکره رونق قیر طبیعی
جهانبخش مرجانی رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب در گفتگویی از رکود در بازار فروش خبر داد و اظهار نمود: دلیل اصلی رکود معادن نبود بازار فروش است.
وی گفت: نبود امکان فرآوری از دیگر مواردی است که باعث میشود بازار قیرطبیعی رونق چندانی نداشته باشد.
مرجانی افزود:عدم فرآوری قیرطبیعی در شرایطی است که میتوان از قیرطبیعی ۷۰ تا ۸۰ نوع ماده مرتبط به دست آورد و ارزش افزوده آن را چند برابر کرد.
وی افزود: در گذشته ۳۰ معدن فعال قیرطبیعی داشتیم که اکنون تنها هفت تا هشت معدن از این تعداد فعال است.
بر اساس آمار رسمی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه ، ۷۵ درصد از قیر طبیعی کشور در معادن قیر شهرستان گیلانغرب استخراج می شود این در حالی است که این صنعت و محصول راهبری از دو درد مزمن بنام عدم وجود تکنولوژیهای فرآوری و دسترسی به بازارهای فروش مناسب، رنج می برد .
شهرستان گیلانغرب در غرب استان کرمانشاه با ۷۲ هزار نفر جمعیت در دو بخش مرکزی و گواور است بیش از ۳۰ فقره معدن قیر طبیعی دارد.
این خبر را به اشتراک بگذارید :