به گزارش کلهرنیوز، راه‌اندازی شهرک صنعتی مشترک با عراق که حداقل یکی از آنها با محوریت کرمانشاه باشد، اولین بار به صورت جدی در سال ۱۳۹۸ و همزمان با سفر رضا رحمانی وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت به کرمانشاه مطرح شد و پس از آن پیگیری‌های جدی برای راه‌اندازی این شهرک در کرمانشاه آغاز شد.

با توجه به اینکه کرمانشاه یک شهرک صنعتی در قصرشیرین داشت، این منطقه بهترین گزینه برای اجرایی شدن شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق بود و با پیگیری‌های صورت گرفته در همان سال ۱۳۹۸ شهرک صنعتی قصرشیرین به عنوان اولین شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق مصوب شد.

در همان زمان بیژن کردستانی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمانشاه از تصویب اولین شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق خبر داد و گفت: در راستای تفاهم‌نامه‌ای که در سفر رئیس جمهور به عراق بین دو کشور منعقد شد، قرار بر این شد چند شهرک صنعتی مشترک بین ایران و عراق در کشور ما راه‌اندازی شود.

وی ادامه داد: بعد از پیگیری‌های صورت گرفته و همچنین پیرو سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان کرمانشاه، اولین شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق مشخص و شهرک صنعتی مرزی قصرشیرین برای این منظور تعیین شد.

کردستانی افزود: این شهرک صنعتی در فاصله بسیار کمی از مرز قرار دارد و از همین رو مزیت‌های قابل توجهی برای سرمایه‌گذاری خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمانشاه با بیان اینکه وسعت این شهرک صنعتی حدود ۷۰ تا ۷۵ هکتار است، یادآور شد: ۷۰ درصد زیرساخت‌های این شهرک صنعتی نیز آماده و اراضی آن نیز قابل واگذاری به متقاضیان است.

اما اکنون با گذشت نزدیک به شش سال از این مصوبه، شاهد سرمایه‌گذاری‌های مشترک خصوصا از سوی طرف عراقی در این شهرک صنعتی نیستیم، شهرک صنعتی که اکنون بعد از چند سال باید رونق بسیار زیادی داشت و محلی برای فعالیت‌های تولیدی و تجاری و اشتغالان چند هزار نفر می‌شد.

این در حالیست به گفته مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمانشاه، تمامی زیرساخت‌های لازم در شهرک صنعتی قصرشیرین به عنوان شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق فراهم است، اما آنچه که باعث شده این منطقه خیلی از سوی سرمایه‌گذاران خارجی مورد استقبال قرار نگیرد این است که قوانین مرتبط با شهرک صنعتی مشترک تنظیم و ابلاغ نشده است.

بیژن کردستانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق، گفت: آنچه که مربوط به شرکت شهرک‌های صنعتی بوده از جمله تمام زیرساخت‌ها و امکانات در شهرک صنعتی مرزی قصرشیرین به عنوان اولین شهرک صنعتی مصوب ایران و عراق فراهم است.

وی با بیان اینکه شهرک صنعتی مشترک بین دو کشور نیازمند قوانین خاص است، خاطرنشان کرد: هنوز این قوانین خاص توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم و ابلاغ شده نشده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمانشاه تاکید کرد: این قوانین باید در سطح ملی تدوین و ابلاغ شود که متاسفانه این موضوع هنوز صورت نگرفته است.

کردستانی گفت: این شهرک صنعتی مرزی با وجود زیرساخت‌های مناسب و فاصله کوتاهی که با عراق دارد، چندان از سوی سرمایه‌گذاران خارجی مورد استقبال قرار نگرفته، زیرا در حال حاضر نسبت به سایر شهرک‌های صنعتی مزیت چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک، به‌جز بعد مسافت کوتاه تا مرز ندارد.

وی اظهار کرد: البته اکنون چند واحد صنعتی در این شهرک صنعتی مستقر است که صادرات هم دارند، اما استقبال از سوی سرمایه‌گذار خارجی چندان نبوده است.

/ایسنا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کلیدواژه ها :

این خبر را به اشتراک بگذارید :