همایش ستاد صبر استان کرمانشاه با حضور دکتر حبیبی استاندار، حجت الاسلام صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، دکتر کرمی رئیس کل دادگستری و دادستان کرمانشاه امروز یکشنبه ۲۴فروردبن در تالار انتظار برگزار شد.
دکتر حبیبی در این همایش ۱۰ پیشنهاد را برای ترویج فرهنگ صلح و سازش و پیشگیری از اختلافات را بیان کرد:
۱. اجرای کامل طرح کاداستر (حدنگاری اراضی)
۲. نظارت مستمر بر عملکرد مشاوران املاک و نمایشگاههای فروش خودرو
۳. آموزش حقوقی پیش از ازدواج با برگزاری کارگاههای مشاورهای و حقوقی
۴. آموزش عمومی درباره اصول خرید و فروش و معاملات
۵. راهاندازی و تقویت مراکز میانجیگری مردمی در محلات و روستاها
۶. ایجاد سامانههای شفاف و در دسترس برای استعلام مالکیت، بدهی و اصالت معاملات
۷. گسترش آموزش مهارتهای ارتباطی و کنترل خشم در مدارس و دانشگاهها
۸. تهیه و توزیع محتواهای رسانهای و جذاب به صورت گسترده
۹. تشویق رسانهها و شبکههای اجتماعی برای روایت داستانهای موفق از سازش و بخشش
۱۰. برگزاری جشنوارهها و آیینهای محلی با محوریت صلح و آشتی.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه صلح در فرهنگ ایرانی افزود: صلح، بخشی از هویت ملی ماست و هر گامی که در این مسیر برداشته میشود، تقویتکننده وحدت ملی است لذا جامعهای که در آن صبر، بخشایش و صلح حاکم باشد، قطعاً زخمهای اجتماعی سریعتر التیام مییابند و محیطی آرامتر و دلپذیرتر برای زندگی شهروندان فراهم میشود.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر نقش بزرگ بخشودگی در ایجاد آرامش اجتماعی گفت: انسانهای بزرگ دل بزرگ دارند و میتوانند ببخشند؛ بخشش نه نشانه ضعف، بلکه اوج قدرت انسانی است و باید در جامعه نهادینه شود و کسانی که میبخشند باید به عنوان الگوهای رفتاری در جامعه معرفی و ترویج شوند.
وی با بیان اینکه صلح و سازش میتواند بار دستگاه قضایی را کاهش دهد، تصریح کرد: وقتی صلح در جامعه گسترش یابد، راهروهای دادگاه خلوتتر شده و قضات فرصت بیشتری برای رسیدگی به امور مهمتر خواهند داشت و این مهم مقوله ای است که دستگاه قضایی نیز در پی آن است.
دکتر حبیبی یکی از اقدامات اساسی در کاهش اختلافات را اجرای کامل طرح کاداستر دانست و گفت: بسیاری از اختلافات ملکی، به دلیل نبود سند رسمی و شفافسازی مالکیتها است و اجرای این طرح به کاهش تنشها در حوزه زمینهای کشاورزی و شهری کمک شایانی خواهد کرد.
مدیر ارشد استان همچنین خواستار نظارت جدی بر عملکرد مشاوران املاک شد و نمایشگاههای فروش خودرو ادامه داد: ساماندهی این حوزهها میتواند از بروز بسیاری از اختلافات جلوگیری کند و دستگاه قضایی را از ورودیهای غیرضروری برهاند و از سوی دیگر به دنبال آموزش عمومی درباره اصول خرید و فروش و معاملات باشیم.
استاندار کرمانشاه بر اهمیت آموزش حقوقی پیش از ازدواج و ارتقای سواد حقوقی عموم مردم تأکید کرد و افزود: از کشاورز تا کارمند، همگی باید در حد پایهای با حقوق خود آشنا باشند تا بتوانند از بروز اختلافات پیشگیری کنند.
وی با اشاره به اهمیت گسترش آموزش مهارتهای ارتباطی و کنترل خشم در مدارس و دانشگاهها ادامه داد: راهاندازی و تقویت مراکز میانجیگری مردمی در محلات و روستاها، اقدامی مؤثر از سوی قوه قضاییه است که باید گسترش یابد و مورد حمایت دولت نیز قرار گیرد.
دکتر حبیبی نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی را در ترویج فرهنگ صلح و سازش کلیدی دانست و گفت: باید داستانها و تجربههای موفق صلح و سازش که توسط یاران این عرصه به سرانجام میرسد، در قالب محتواهای مختلف از جمله مستند، رمان و گزارش رسانهای به جامعه معرفی شود تا الگوسازی فرهنگی شکل بگیرد.
وی در ادامه برگزاری جشنوارههای محلی و ملی با محوریت صلح و سازش را مطرح کرد و گفت: چنین برنامههایی میتواند بستر مناسبی برای نمایش تلاشهای مردمی در حل اختلافات و تعمیق وحدت اجتماعی باشد.
در پایان از تلاشگران صلح و سازش اسلام آباد غرب
جناب دکتر یوسف جلیلیان رئیس دادگستری شهرستان و فرمانده پایگاه بسیج ادارات شهید بهشتی دادگستری کرمانشاه و دکتر خیری دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان تقدیر بعمل آمد.
این خبر را به اشتراک بگذارید :