کلهر نیوز: معاون وزیر راه و شهرسازی، گفت: در دولت شهید رئیسی ۱۰۰ هزار واحد فرسوده تخریب و بیش از ۸۶ هزار پروانه نوسازی در این بافت صادر شده است.
به گزارش کلهرنیوز، از کرمانشاه، محمد آیینی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان که شامگاه یکشنبه در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: محلات کمتر برخوردار به دلیل بی توجهی مسئولان دچار محرومیت ناخواستهای شدهاند.
وی با اشاره به اشتغال خدمات آموزشی یا خشکسالی به عنوان دلایل مهاجرت، عنوان کرد: مهاجرت بد نیست و هرکسی برای بهبود زندگی خود حق مهاجرت دارد و باید آن را بپذیریم، اما باید کنترل و مدیریت شود و این شدنی است اما در دورههای گذشته نسبت به این موضوع بی توجهی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه کرمانشاه ۲۶ شهرک حاشیهای یا کمتر برخوردار دارد گفت: این شهرکها در چند حوزه محرومیت دارند و بازیگر اصلی و مسئول رفع آنها شهرداریها هستند؛ در مجموعه راه و شهرسازی شهرداریها شرکای راهبردی بازآفرینی هستند و ما تلاش کردیم همراهی داشته باشیم.
آیینی با اشاره به اینکه بالاترین سطح تعامل بین شهرداری و راه و شهرسازی در دولت شهید رئیسی شکل گرفته است افزود: در حوزه نوسازی مسکن، ستاد بازآفرینی سه کارکرد اساسی شامل شتاب بخشی به نوسازی مدرسه، محرومیت زدایی از خدمات و آسفالت معابر و توانمندسازی خانوادهها است که آسفالت معابر بدترین چهره محرومیت است و زیبنده ما نیست.
وی در رابطه با کارکرد سوم یعنی توانمندسازی این خانوادهها عنوان کرد: باید تلاش کنیم این خانوادهها اشتغال پیدا کنند و درآمد بیشتری داشته باشند که به تبع با افزایش درآمد محیط زندگی خود را نیز تغییر میدهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با تعامل خوب شهرداری در دولت شهید رئیسی چهار رکورد زده شد گفت: در دولت شهید رئیسی ۱۰۰ هزار واحد فرسوده تخریب شد و این در تاریخ نوسازی بافت فرسوده اقدامی بینظیر بود.
صدور بیش از ۸۶ هزار پروانه نوسازی
آیینی با بیان اینکه از آغاز دولت سیزدهم بیش از ۸۶ هزار پروانه در بافت فرسوده صادر شده که بیسابقه است عنوان کرد: در مجموع از ۲۸۵ هزار پروانه صادر شده ۱۰۴ هزار واحد به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ۶۹۰ شهر در کشور در حال صدور پروانه نوسازی در بافت فرسوده هستند گفت: شهید رئیسی بر این تأکید داشتند که بستههای تشویقی باید کاملتر و جذابتر شود و بسته جدیدی آماده شده که در جلسه بعدی شورای عالی مسکن به تصویب خواهد رسید.
۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه استان کرمانشاه در ارزیابی نوسازی مسکن استان کرمانشاه رشد قابل توجهی داشته است گفت: از ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده کشور، ۲۵۴۰ هکتار در استان کرمانشاه قرار دارد و در واقع ۱٫۵ درصد بافت فرسوده و ناکارآمد شهری کشور متعلق به استان کرمانشاه است.
آیینی افزود: درخواست داریم شهرداریها پروانه را با صد درصد تخفیف صادر کنند و این اختیار قانونی را دارند و دولت نیز تلاش میکند مابه تفاوت را جبران کند؛ ما برای نوسازی بافت فرسوده حجت را بر مردم تمام کردهایم و علاوه بر پروانه رایگان پنج نوع تسهیلات به این منظور به سازندگان پرداخت میشود.
وی بیان کرد: سهم بخش مسکن در تسهیلات اشتغالزایی تبصره ۱۸ هفت درصد است و درخواست داریم افزایش یابد زیرا سبب اشتغالزایی میشود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه برای تمامی شهرها ۱۹ امتیاز برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شده است و علاوه بر این هر شهر میتواند بسته تشویقی ویژه خود را تعیین کند گفت: هر چقدر نوسازی در شهرها افزایش یابد به نفع شهرداریها و دولت است زیرا واحدهای فرسوده به شهرداری عوارض پرداخت نمیکنند و در فرایند نوسازی درآمد پایداری برای شهرداریها ایجاد میشود.
آئینی با بیان اینکه در دولت شهید رئیسی مصوبه خوب کلید به کلید رقم خورد گفت: درخواست داریم در هر شهر استان که شرایط فراهم است زمینی به این طرح اختصاص یابد.
وی با ابراز نگرانی برای بافت تاریخی گفت: برای بافت تاریخی سال گذشته دو مصوبه داشتیم؛ برای مرمت و مقاومسازی واحدهای مسکونی در بافت تاریخی معادل ۸۰ درصد وام ساخت مصوب شده که از محل منابع نهضت ملی مسکن پرداخت میشود و ودیعه اجاره نیز مصوب شده که در زمان مرمت و مقاوم سازی پرداخت شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سنددار کردن اراضی تصرفی در مناطق کم برخوردار عنوان کرد: یک لایحه کامل و جامع در این زمینه تدوین شده که باید سریعتر مصوب شود و به مجلس برود و مشکل اراضی تصرفی این محدودهها رفع شود.
آئینی با بیان اینکه در این دولت ۸۴۰ پروژه روبنایی و زیربنایی بازآفرینی در کشور به اتمام رسید گفت: سرای محله خوب نیز در کرمانشاه در انتهای کار قرار دارد و به زودی افتتاح میشود و برای ارائه خدمات اجتماعی در اختیار شهرداری قرار میگیرد.
آسفالت ۲۱۰۰ کیلومتر از معابر خاکی در دولت سیزدهم
وی با اشاره به اینکه ۲۱۰۰ کیلومتر از معابر خاکی در این دوره آسفالت شده است عنوان کرد: ۹۵۰ هزار تن دیگر قیر برای تکمیل آسفالت معابر خاکی نیاز است. ۱۷ درصد قیر رایگان کشور برای سازمان شهرداریها است که ۵۰ درصد ویژه شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر است اما تفاهم شده که ۲۵ درصد قیر سازمان شهرداریها به محلات طرح بازآفرینی اختصاص یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه استان کرمانشاه سه ابتکار خوب داشته که میتواند در سطح ملی ارائه شود گفت: ایجاد رینگ یکی از مداخلات مؤثر در بازآفرینی شهری است و میتواند محلات حاشیهای را احیا کند و این یک جراحی و درمان اساسی است که در کرمانشاه اجرا شده است.
آیینی افزود: اینکه در طرح نهضت ملی مسکن واحدها تا مرحله سفت کاری ساخته و مابقی به عهده خود مردم گذاشته شود یک ابتکار خوب است و این باید به کشور ارائه شود زیرا در این طرح مردم با سلیقه خود نازک کاری را انجام میدهند.
وی بیان کرد: استان کرمانشاه به نوعی بازآفرینی شهری و نهضت ملی مسکن را ادغام کرده و بخشی از خدمات بازآفرینی در قالب نهضت ملی مسکن تأمین میشود و سایتهای نهضت ملی مسکن در کنار شهرکهای حاشیهنشین و فرسوده قرار گرفته است و این یک ابتکار خوب است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با ابراز گلایهمندی از عدم اجرای بند ب تبصره ۱۱ قانون گفت: قانونگذار در سال گذشته ترتیبات جدیدی را برای بخشی از عوارض ارزش افزوده تعیین کرده و قانون مؤخر نیز بوده است و این ظلم به مناطق محروم بود و کسانی که سبب این محرومیت شدند باید پاسخ دهند.
تدوین بسته اولیه تشویقی برای نوسازی در بافت تاریخی
آیینی با بیان اینکه برای بافت تاریخی علاوه بر پرداخت تسهیلات، میراث فرهنگی را همراه کردیم و بسته اولیه تشویقی بافت تاریخی تدوین شده است افزود: نمیتوان همچون بافت فرسوده در بافت تاریخی ورود کنیم و محدودیتهایی وجود دارد و باید با استدلال محدوده را کاهش دهیم و اگر نظراتی درباره تدوین بسته تشویقی بافت تاریخی وجود دارد ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه رشد ما از نظر کمی مناسب بوده اما نباید کیفیت را فدای کمیت کنیم گفت: کمیته نما در زمینه نما سختگیری کنند و ارزشهای هویتی مدنظر قرار بگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: استان کرمانشاه میتواند ابتکار دیگری به خرج دهد و برای متقاضیان طرح نهضت ملی که فرم ج آنها سبز است در صورتی که در بافت فرسوده واحد خریداری کنند امتیازاتی قائل شود که بخشی از متقاضیان از واحدهای اضافی تولید در بافت فرسوده خریداری کنند و این به نفع کشور است.
آیینی گفت: نیروهای شهرداری یا سایر ادارات که فاقد مسکن هستند میتوانند با شرایط و امتیازاتی در بافت فرسوده ساکن شوند.
وی با بیان اینکه شهرداریها در صدور پروانه و بسته تشویقی شهرسازی حق مردم را به صورت حداکثری ادا کنند افزود: برابر قانون انشعابات قبل از نوسازی محفوظ است و ادارات آب و برق و گاز حق ندارند بابت انشعابات قبلی هزینه دریافت کنند و برای انشعابات جدید نیز وظیفه دارند خارج از نوبت و با اولویت اقدام کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در رابطه با قیر مورد نیاز استان برای آسفالت معابر خاکی و مضمحل گفت: شهرداریهای استان متناسب با توان خود برای ایجاد زیرساختها آسفالت و جابهجایی اعلام کنند که قیر رایگان در اختیار آنها قرار دهیم و اولویت ما معابر خاکی است و به استان کرمانشاه به صورت ویژه و بدون سقف کمک میشود./تسنیم
این خبر را به اشتراک بگذارید :