به گزارش کلهرنیوز ، شهریار حیدری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: یک هیات عالی رتبه عراقی متشکل از معاون وزیر کشور، مسئولان گمرک و مسئولان امنیتی هفته گذشته به منظور بررسی بازگشایی مرز خسروی به تهران سفر کردند.
وی افزود: در این سفر پنج روزه که شب گذشته به پایان رسید، مسائل مختلف به منظور تردد زائران اربعین حسینی از مرز خسروی انجام شد و در نهایت هیات عراقی با بازگشایی مرز خسروی ۲ ماه پیش از اربعین موافقت کرد.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشورعنوان کرد: هیات عراقی نتایج مذاکرات انجام شده را به هیات دولت این کشور منتقل می کند تا پس از تایید، مرز خسروی از شهریور ماه بازگشایی شود.
حیدری یادآور شد: اکنون مرز خسروی برای تردد اتباع عراقی و داد و ستدهای تجاری باز است اما تنها بخش کوچکی از ظرفیت آن مورد استفاده قرار می گیرد.
وی خسروی را مرزی دارای ظرفیت ها و زیرساخت های گسترده عنوان کرد و گفت: خسروی مرزی بی نظیر است و برای بازگشایی آن آمادگی کامل داریم.
به گفته مدیرکل امور مرزی وزارت کشور، مسائل امنیتی در طرف عراقی دلیل اصلی بسته شدن مرز خسروی بر روی زائران اربعین حسینی بوده است.
حیدری عنوان کرد: با توجه به بهبود وضعیت امنیت در کشور عراق، به نظر می رسد که امسال به منظور بازگشایی مرز خسروی هیچ مشکلی وجود نداشته باشد.
مسئولان عراق سال گذشته نیز به منظور بازگشایی مرز خسروی با ایران به توافق رسیدند و امکانات لازم نیز در این مرز برای تردد زائران اربعین حسینی فراهم شد، اما برخلاف وعده های داده شده، خسروی همچنان بر روی زائران بسته ماند.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

 

 

کلیدواژه ها : ,,

این خبر را به اشتراک بگذارید :