به گزارش کلهرنیوز ، محمد ابراهیم اعلمی آل آقا امروز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: دانشگاه رازی در حال حاضر دارای ۱۶ دانشکده است و با بهره گیری از دانش و تخصص ۳۳ استاد ۱۱۶ دانشیار ۲۸۶ استادیار ۲۰ مربی و در مجموع ۴۵۵ عضو هیئت علمی دارد.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: در ۵۶ گروه آموزشی تعداد ۱۲ هزار و ۶۵۳ نفر دانشجو در ۴ دوره و در ۷۴ رشته کارشناسی ۱۴۲ رشته کارشناسی ارشد یک رشته دکترای حرفه‌ای و ۶۹ رشته دکترای تخصصی فعالیت می کنند.

این مسئول بیان داشت: امروز به یمن چهل سالگی انقلاب ۲۰۰ هزار دانشجو در ابتدای انقلاب به ۴ میلیون دانشجو ارتقا داده شده است و قریب به ۳۰ درصد دانشجوی تحصیلات تکمیلی داریم.

اعلمی آل آقا گفت: دانشگاه رازی در اولین ارزیابی نظام بین المللی isc در سال ۲۰۱۹ در بین ۱۰ دانشگاه جامع کشور قرار گرفته است در این رتبه بندی دانشگاه رازی به همراه ۴ دانشگاه دیگر در رتبه ۵ تا ۱۰ قرار دارد.

وی تصریح کرد: همچنین دانشگاه رازی در سال ۲۰۱۸ رتبه ششم را در بین دانشگاههای جامع کشور در نظام رتبه‌بندی «یواس نیوز» به دست آورده است و بر اساس این رتبه بندی دانشگاه رازی با کسب امتیاز ۲۱.۵ رتبه ششم را در بین دانشگاه های جامع و رتبه ۱۷ را در بین دانشگاه های کشور دارد.

رشد ۲۰ درصدی استناد به مقالات دانشگاه رازی

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه استناد به مقالات دانشگاه رازی بین سال های ۹۲ تا ۹۷ بیش از ۲۰ درصد رشد داشته است، گفت: تعداد مقالات مشترک با پژوهشگران دانشگاه های خارج از کشور سال ۹۷ نسبت به ۹۲ بیش از ۵۷ درصد رشد داشته است که نشان از افزایش قابل توجه همکاری های علمی بین المللی پژوهشگران دانشگاه رازی است.

این مسئول بیان داشت: تعداد مدارک علمی چاپ شده در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۲ هم بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است.

اعلمی آل آقا افزود: متراژ فضاهای کالبدی دانشگاه از سال ۹۲ تا ۹۷ در مجموع حدود ۴۰ درصد رشد داشته است و این میزان برای فضای آموزشی حدود ۳۴ درصد و برای فضای کمک آموزشی حدود ۴۷ درصد است.

وی همچنین گفت: از مهرماه سال ۹۵ تمام دانشجویان دختر متقاضی خوابگاه شامل روزانه نوبت دوم و سنوات گذشته در سراهای دانشجویی دانشگاه اسکان داده شده اند و همچنین اسکان دانشجویان پسر در سال ۹۲ حدود ۷۶ درصد بوده که در سال ۹۷ به ۱۰۰ درصد رسیده است.

دستگاه‌ها مشکلاتشان را به دانشگاه ارائه دهند /راه‌اندازی فاز اول دانشکده اقتصاد در سال جدید

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه خاطر نشان کرد: با تصویب سند رونق تولید قرار شد ۲۵ درصد پایان نامه های دکتری و ۵۰ درصد پایان نامه ارشد به مسائل کاربردی بپردازد و دستگاه‌ها مسائل و مشکلاتشان را به دانشگاه ارائه دهند اما این سند هنوز در راستای اجرایی شدن گام جدی برنداشته است.

اعلمی آل آقا از راه‌اندازی فاز اول دانشکده اقتصاد در سال جدید خبر داد و گفت: همچنین به دنبال افزایش و گسترش فضاهای ورزشی بیشتر در دانشگاه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دانشکده شیمی، فاز دوم دانشکده اقتصاد و حسابداری، فاز دوم دانشکده معماری و هنر، کلینیک دامپزشکی، توسعه مهمانسرا، ساختمان ۸ ضلعی دانشکده فنی با حدود ۵۰ درصد پیشرفت در حال ساخت هستند.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: به جهت خدمات دانشجویی در یک وضعیتی هستیم که پوشش خوابگاهی و تغذیه از متوسطه دانشگاه های کشور برتر است.

تحصیل ۳۰۰ دانشجوی خارجی در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در دانشگاه رازی

این مسئول بیان داشت: در حال حاضر ۳۰۰ نفر دانشجوی خارجی در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در دانشگاه رازی مشغول هستند.

اعلمی آل آقا در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در استان کرمانشاه ۶۰ مرکز فعال آموزش عالی داریم که برخی از این مراکز به خاطر مشکلاتی در جذب دانشجو به سمت تعطیلی سوق پیدا کرده است.

وی خاطر نشان کرد: در استان در خصوص مراکز غیر انتفاعی توسعه یافتگی قابل توجهی نداریم که این امر باید پیگیری شود.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه اشاره ای به تعداد ثبت نام کنندگان کنکور داشت و افزود: سال گذشته در کشور در رشته علوم تجربی ۴۷ درصد، ریاضی فیزیک ۱۲ درصد، علوم انسانی ۲۱ درصد، هنر ۸ درصد و زبانهای خارجی ۱۲ درصد ثبت نام کننده داشتیم یعنی درصد علوم تجربی به ریاضی ۴ به ۱ است و این یک خطر جدی محسوب می شود.

این مسئول گفت: این در حالی است که در سنوات گذشته شرکت کنندگان در رشته ریاضی فیزیک بیشتر از سایر رشته ها بوده است.

اعلمی آل آقا گفت: این عدم توازن در استان ما شدیدتر است که در رشته علوم تجربی ۶۲ درصد و در رشته ریاضی فیزیک ۷ درصد است این روند خطرناکی است که در آینده باید دنبال مهندس بگردیم لذا شورای آموزش و پرورش سیاست گزاران دانشگاهی باید به این مسئله توجه ویژه داشته باشند.

وی اشاره ای به دانشجویان پذیرش شده طی امسال داشت و گفت: امسال حدود ۱۹۵۵ نفر از طریق کنکور سراسری در مقطع کارشناسی معرفی شدند البته با توجه به تغییرات در پذیرش که فقط معطوف به کنکور نبود تعدادی دانشجو نیز از طریق سوابق تحصیلی معرفی شدند اما بیش از ۸۰ درصد ظرفیت دانشگاه از طریق قبولی در کنکور است.

افزوده شدن ۵۰ رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به دانشگاه

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه بیان داشت: در مقطع ارشد ۹۸۹ نفر و در مقطع دکتری ۱۵۲ نفر نیز پذیرش شده اند.

این مسئول خاطرنشان کرد: طی پنج سال اخیر ۵۰ رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به دانشگاه اضافه شده است.

وی با اشاره به اینکه بخش دولتی تعامل جدی در اجرای برنامه‌ها با دانشگاه را ندارد، گفت: در این راستا علاقه‌مند هستیم هر بخشی در بحث پژوهش تقاضای تعامل داشته باشد با آنها همکاری کنیم البته ناگفته نماند بخش خصوصی هم در کرمانشاه فعالیت چندانی در این خصوص ندارد.

مرصاد

 

این خبر را به اشتراک بگذارید :