گزارش ؛
کلهر نیوز: تقاطعهای غیرهمسطح استان کرمانشاه به طور معمول پس از ساخت نیازمند اصلاح و بازسازی بودهاند و نگرانی اصلی در مورد ساخت روگذر اسلامآباد غرب که از ابتدا حواشی داشته در این رابطه است.
به گزارش کلهرنیوز ، سرگذشت تقاطعهای غیرهمسطح و روگذرهای استان کرمانشاه همیشه با حواشی همراه بوده است و اکنون نیز قرعه به نام تنها روگذر شهرستان اسلامآباد غرب افتاده که در نزدیکی آغاز عملیات اجرایی آن با مخالفتهایی همراه باشد.
اجرای طرح روگذر اسلامآباد غرب در منطقهای که برای مردم این شهر پر از خاطره است با مخالفت شدید مردم محلی و برخی از کارشناسان مواجه شده زیرا آنها اعتقاد دارند که اجرای این طرح نهتنها بار ترافیکی را کاهش نمیدهد بلکه چهره پر از خاطره آن منطقه را نیز مخدوش میکند.
بافت سنتی و وجود تپه باستانی چغاگاوانه در آن منطقه نیز از دیگر دلایل مخالفان برای عدم اجرای طرح روگذر اسلامآباد غرب است که احتمال آسیب به این بافت تاریخی وجود دارد.
تقاطعهای غیرهمسطح حاشیهدار کرمانشاه
تقاطع غیرهمسطح ولایت در شهر کرمانشاه نخستین پل روگذر کرمانشاه بود و بعد از ساخت آن دوباره دچار تغییرات شد که در مرحله نخست مسیرهای دسترسی آن عریضتر شد اما به دلیل محدودیت فضایی و عدم پوشش تمام مسیرها به ناچار پل قوسی برای پوشش سایر مسیرها ساخته شد.
روگذر میدان امام حسین(ع) از دیگر پلهای شهر کرمانشاه بود که با کارشناسی ضعیف و مطالعات اندک با هدف کاهش بار ترافیکی ساخته شد اما خود به معضلی ترافیکی تبدیل و همین موضوع سبب شد که طرح اصلاحی آن با هزینهای بسیار هنگفت اجرا شود و بعد از دو سال به صورت غیررسمی به بهرهبرداری برسد.
تقاطع غیرهمسطح میدان شهدای کرمانشاه نیز همچون سایر طرحهای دیگر با هدف کاهش بار ترافیکی ایجاد شد اما مشکلات ترافیکی این منطقه همچنان به قوت خود باقی است و گاهی مشکل ترافیکی به یک گره کور تبدیل میشود و به نظر میرسد برای کنترل وضعیت موجود باید رویه جدیدی اندیشیده شود.
عدم توجه به اینچنین نکات در تجریههای گذشته هزینههای هنگفتی را بر استان تحمیل کرده است بنابراین از مسئولان انتظار میرود در مطالعات طرحها دقت لازم را داشته باشند که بعد از ساخت نیازمند اصلاح نباشند و مشکلات مردم را مضاعف نکنند
پیشبینی ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت روگذر اسلامآباد غرب
جهانبخش حیدری فرماندار اسلامآباد غرب در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه طرح روگذر اسلامآباد غرب با هدف روانسازی ترافیک شهر اجرا میشود اظهار داشت: عملیات اجرایی این طرح با انتخاب پیمانکار به زودی آغاز میشود.
وی با بیان اینکه ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح پیشبینی شده است عنوان کرد: احتمال افزایش این اعتبار وجود دارد.
حیدری با اشاره به اینکه امسال باید چهار میلیارد تومان برای اجرای پروژه تأمین شود که بخشی از آن تخصیص پیدا کرده است گفت: نظرات درباره این طرح باید تخصصی باشد و مبنای استدلال افرادی که با اجرای آن مخالف هستند مشخص نیست.
فرماندار اسلامآباد غرب با بیان اینکه اعتقاد دارم در پیگیری هر موضوعی باید به نظر کارشناس و اهل فن توجه داشته باشیم عنوان کرد: شهرداری طرح را تحویل مشاور داده و مشاور نیز بعد از مطالعه و بررسی همه جانبه آن را تأیید کرده است.
فرماندار اسلامآباد غرب افزود: هر طرحی که از مجرای کارشناسی عبور کرده باشد به طور طبیعی باید خروجی مناسبی نیز داشته باشد و آنچه که اجرا میشود براساس نظر کارشناس است.
حیدری با اشاره به تپه باستانی چقاگاوانه بیان کرد: عرصه تپه باستانی با محل اجرای طرح فاصله بسیاری دارد و بعید به نظر میرسد مشکلی برای تپه ایجاد شود و استعلامات لازم از میراث فرهنگی نیز انجام شده است.
فرماندار اسلامآباد غرب گفت: امید داریم که این طرح زودتر به نتیجه برسد و مردم شهر در راستای روانسازی ترافیک از این طرح بهرهمند شوند.
ساخت روگذر اسلامآباد غرب به نمای شهر آسیب وارد نمیکند
علی حمیدیتبار شهردار اسلامآباد غرب گفت: ابتدا قرار بود زیرگذر ساخته شود زیرا هزینه اجرای آن ۴۰ درصد کمتر از روگذر است، اما به دلیل افزایش ارتفاع ۴۰ اینچی آبهای زیرزمینی و طی جلسات با ادارات آب و فاضلاب، راه، مخابرات و زیرساخت ایردات زیادی به زیرگذر گرفته شد و به همین دلیل از احداث زیرگذر منصرف و طرح به روگذر تبدیل شد.
وی عنوان کرد: مطالعات خاکشناسی این طرح ۶ ماه به طول انجامیده است و احداث آن هم آسیبی به چهره شهر وارد نخواهد کرد.
حمیدیتبار با اشاره به اینکه در ابتدا تصمیم بر ساخت زیرگذر بود که زیرگذر شهر مجموعهای از خوبیها و بدیها داشت گفت: با اجرای زیرگذر درصد تخریبات در سطح شهر بسیار پایین میآمد و چهره ثابت شهر باقی میماند.
وی افزود: براساس مطالعات از لحاظ ژئوفیزیک و آبهای سطحی و رایزنیهایی که با ادارههای زیرساخت انجام شد مواردی همچون فیبر نوری، مخابرات، گاز، آب اصلی شهر، فاضلاب و غیره وجود داشت که جابهجایی این موارد یا با هزینههای میلیاردی مواجه میشد یا غیرممکن بود به همین دلیل طرح تبدیل به روگذر شد.
وی با اشاره به اینکه طی جلسات مختلف از جمله شورای ترافیک و مشورت با سمنها تصمیم بر ساخت روگذر شد گفت: براساس مجوزهایی که از میراث فرهنگی در زمینه تپه تاریخی شهر در آسیب یا مخفی شدن آن گرفته شد ساخت طرح بلامانع عنوان شد.
شهردار اسلام آبادغرب عنوان کرد: این رو گذر با ارتفاع ۶ متر و ۲۰ سانتیمتر هیچگونه آسیبی یا مخفی کردن نمایی در شهر را ندارد و میدان امام خمینی(ره) بدون هیچگونه تغییر به حالت کلی ماندگار است.
حمیدیتبار با اشاره به اینکه این طرح فنی برای مشکلات آینده شهرستان که در حال وسعت و پیشرفت است شکل گرفت بیان کرد: با توجه به اینکه کار سنگین و پرهزینهای پیشرو است، این طرح از طریق سامانه ستاد دولت به مناقصه گذاشته و به یک شرکت اصفهانی بنا به کلان بودن کار و تأیید شورای شهر واگذار شده است.
وی با اشاره به واگذاری پروژه به پیمانکار افزود: طرح طی یک ماه آینده کلنگزنی و ساخت و ساز آن آغاز میشود و بسته به اعتبارات استانی طی یکسال آینده و بدون آسیب به مغازهایی در مسیر طرح به بهرهبرداری خواهد رسید.
شهردار اسلامآباد غرب در مورد نگرانى شهروندان از بابت قطع درختان گفت: ما هیچ درختی را قطع نخواهیم کرد و میدان به وضع فعلی خواهد ماند و در مورد تپه باستانی چغا گاوانه هیچگونه تغییری در آن ایجاد نمیشود.
با توجه به سابقه ساخت تقاطعهای غیرهمسطح در استان کرمانشاه مخالفتهایی برای ساخت تقاطع غیرهمسطح اسلامآباد غرب وجود دارد که انجام مطالعات دقیق و کارشناسی به منظور ضرورت و چرایی اجرای چنین طرحهای عمرانی و جلوگیری از اصلاح مجدد آنها بعد از ساخت و تحمیل هزینههای هنگفت ضروری است.
تسنیم
این خبر را به اشتراک بگذارید :