
مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه:
کلهر نیوز: مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: وجود مصوبات قانونی، خدماترسانی به عشایر استان کرمانشاه همچنان با مشکلاتی در حوزههای مختلف از جمله مراتع و زیرساختها مواجه است.
به گزارش کلهرنیوز، جعفر رضایی، از مشکلات موجود در ارائه خدمات به جامعه عشایری استان خبر داد و بر لزوم توجه بیشتر دستگاههای اجرایی به این قشر تأکید کرد.
مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه عنوان کرد: در حالی که طبق آئیننامه ساماندهی عشایر که در سال ۱۳۸۴ توسط هیأت وزیران تصویب شد، همه دستگاههای اجرایی استان موظف به تخصیص بخشی از اعتبارات عمرانی خود به خدماترسانی به جامعه عشایری هستند، متأسفانه تاکنون این امر به درستی اجرایی نشده است. بر اساس این مصوبه، ۵۲ دستگاه اجرایی در استان باید از محل اعتبارات خود، خدمات لازم را به عشایر ارائه دهند.
رضایی افزود: اگرچه برخی دستگاهها مانند آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی اقداماتی در راستای تأمین نیازهای عشایر انجام دادهاند، اما در مجموع خدمات کافی به این قشر نرسیده است. در حال حاضر، ما در سطح استان ۱۱ تشکل عشایری فعال داریم که در شهرستانها مشغول ارائه خدمات به جامعه عشایری هستند. این تشکلها بهعنوان بازوان اجرایی ما عمل میکنند و ما وظیفه داریم از آنها حمایت، هدایت و نظارت کنیم.
مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه یکی از بزرگترین مشکلات عشایر را وضعیت مراتع دانست و گفت: حدود ۶۰ درصد از عشایر ما بهصورت کوچرو یا نیمهکوچرو زندگی میکنند و در مناطقی برای ییلاق و قشلاق فعالیت دارند. از این رو، بسیاری از این عشایر به مراتعی که بهصورت عرفی و بدون پروانه چرا در اختیار دارند، وابستهاند. متأسفانه این مراتع در سالهای اخیر به دلیل تغییرات مدیریتی و واگذاری به اشخاص حقیقی و حقوقی، مشکلاتی برای عشایر ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: این مشکل بهویژه در استانهای همجوار نظیر خوزستان و ایلام شدت بیشتری دارد. عشایر ما در این استانها با مشکلات زیادی در دسترسی به مراتع مواجه هستند. در برخی مواقع، عشایر پس از یک سال که به مراتع خود باز میگردند، متوجه میشوند که این مراتع به افراد دیگر واگذار شدهاند.
رضایی همچنین از برگزاری جلساتی با سازمان منابع طبیعی و وزارت کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد که راهحلی برای صدور مجوزهای چرا برای عشایر در مناطق عرفی پیدا شود و گفت: ما به تازگی جلساتی با سازمان منابع طبیعی و وزارت کشور برگزار کردهایم و امیدواریم که با تمهیدات اندیشیده شده، مشکل مراتع عشایر بهویژه در استانهای همجوار حل شود.
مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه در ادامه به تسهیلاتی که برای جامعه عشایری در نظر گرفته شده اشاره و بیان کرد: برای حمایت از عشایر در حال توزیع آرد، سوخت و پنلهای خورشیدی هستیم. بهطور متوسط، هر ماه حدود ۳۴۰ تن آرد به عشایر توزیع میشود و همچنین سوختهای مورد نیاز مانند نفت سفید و گاز مایع از طریق تشکلها به عشایر اختصاص مییابد.
وی در خصوص پنلهای خورشیدی نیز توضیح داد: پنلهای خورشیدی که در اختیار عشایر قرار میدهیم، عمدتاً برای روشنایی چهار تا پنج لامپ و تأمین برق برای موبایلهای آنها طراحی شدهاند. این پنلها یکی از نیازهای اساسی عشایر بهشمار میروند و ما تلاش داریم تا سهم بیشتری از این تجهیزات را تأمین کنیم.
رضایی در پایان گفت: علاوه بر این، تشکلهای عشایری ما برخی خدمات دامی نیز به جامعه عشایری ارائه میدهند. این خدمات بهصورت مدتدار بوده و پس از مدت مشخص، مبلغ آنها به اتحادیهها برگشت داده میشود. هدف ما این است که با تلاشهای مشترک، شرایط زندگی عشایر را بهبود بخشیم و از آنها حمایت بیشتری داشته باشیم.
/مرصاد
این خبر را به اشتراک بگذارید :