ظرفیتی عظیم که مغفول مانده است؛
کلهر نیوز: در سالهای اخیر با چالشهای تولید برق مواجه بودهایم و از سویی مشکلات این حوزه برای مردم مشکلساز شده، تدبیر برای استفاده از روشهای نوین تولید برق به یک ضرورت بدل شده است.
به گزارش کلهرنیوز به نقل از شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ در حالی که در سالهای اخیر با چالشهای تولید برق مواجه بودهایم و از سویی مشکلات این حوزه برای مردم مشکلساز شده، تدبیر برای استفاده از روشهای نوین تولید برق به یک ضرورت بدل شده است که حتی در شهری مانند سومار نیز تبعات آن دور از ذهن نیست.
در دنیای رو به پیشرفت امروز، تأمین انرژی برای صنایع مختلف و زندگی روزمره از اهمیت به سزایی برخوردار است و از آنجا که منابع انرژیهای فسیلی محدود هستند، بحث تأمین انرژی از منابع تجدیدپذیر همچون انرژی آب، باد، زمینگرمایی و انرژی خورشیدی از دو منظر مورد توجه قرار گرفته است: اول اینکه منابع اینگونه انرژیها نامحدود و پایدارند و دیگر اینکه تأمین انرژی از این منابع گامی مثبت در راستای کمک به حفظ و احیای محیطزیست است.
در این بین، انرژی خورشیدی سهلالوصولتر و تأمین آن ارزانتر از سایر انرژیها است، کما اینکه از دیرباز همگی ما با ماشینحسابها و یا ساعتهای کامپیوتری که با باتری خورشیدی کار میکردند آشنایی داریم و امروزه نیز در خصوص خودروهایی که با انرژی خورشیدی حرکت میکنند، به وفور شنیدهایم. اما در مقیاس بزرگ باید گفت که نقاط گرمسیری و وسیع در گیلانغرب، مانند سومار، بستر مناسبی برای احداث نیروگاههای بزرگ خورشیدی هستند.
در خبری بسیار مهم، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه، از برنامهریزی برای احداث یک نیروگاه خورشیدی عظیم با ظرفیت تولید ۴۶۰ مگاوات برق در منطقه سومار، شهرستان گیلانغرب، خبر داد.
وی گفت: این پروژه که در مراحل نهایی تأیید قرار دارد، تحولی شگرف در زمینهی انرژی پاک و توسعه اقتصادی منطقه سومار رقم خواهد زد.
موقعیت استراتژیک و پتانسیل بالای سومار
منطقه سومار، واقع در غرب استان کرمانشاه و در مجاورت مرز عراق، از موقعیت جغرافیایی بسیار استراتژیکی برخوردار است؛ این منطقه با دارابودن زمینهای مسطح و وسیع، شرایط ایدهآلی را برای احداث نیروگاههای خورشیدی فراهم میکند.
میزان بالای تابش خورشیدی در طول سال، عامل کلیدی دیگری است که این منطقه را برای این پروژه فوقالعاده مناسب کرده است، لذا مطالعات فنی و اقتصادی گستردهای نشان دادهاند که منطقه سومار پتانسیل بسیار بالایی برای تولید انرژی خورشیدی دارد.
با توجه به میزان تابش خورشیدی و وسعت زمینهای مسطح، احداث نیروگاه ۴۶۰ مگاواتی کاملاً توجیهپذیر و از نظر اقتصادی بسیار سودمند است.
این نیروگاه میتواند به طور قابل توجهی به نیازهای انرژی منطقه و حتی کشور کمک کند.
پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۴۶۰ مگاواتی در سومار، در مراحل نهایی تأیید قرار دارد و انتظار میرود به زودی مراحل اجرایی آن آغاز شود؛
این پروژه، گامی مهم در راستای سیاستهای وزارت نیرو برای رفع ناترازی تولید و مصرف برق و همچنین توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور است.
زمانبندی و سرعت عمل اهمیت بسیاری دارد
با توجه به پیک مصرف برق در تابستان، سرعت بخشیدن به روند اجرای این پروژه از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ تلاش مسئولان برای تکمیل مراحل تأیید و آغاز عملیات اجرایی در اسرع وقت، امری ستودنی است.
استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته ضرورت دارد
در این پروژه از جدیدترین تکنولوژیها و پنلهای خورشیدی با راندمان بالا استفاده خواهد شد تا حداکثر بهرهوری از انرژی خورشیدی حاصل شود.
احداث این نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد که نشان از اعتماد به توانایی و تخصص بخش خصوصی در اجرای پروژههای بزرگ و ملی دارد.
احداث نیروگاه فرصتهای شغلی بسیاری ایجاد میکند
فرشاد احمدی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: این پروژه مزایای متعددی را به همراه خواهد داشت که قطعاً بازخوردهای مثبت اقتصادی خوبی هم برای منطقه دارد.
مشاور سیستمهای برق خورشیدی در خصوص بازخورد تولیدی پیبینی شده برای یک نیروگاه با مقیاس و وسعت یاد شده عنوان کرد: میزان تولید برق سالانه یک نیروگاه خورشیدی ۴۶۰ مگاواتی به طور تقریبی میتواند حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون کیلووات ساعت (یا ۷۰۰ تا ۸۰۰ گیگاوات ساعت) باشد.
وی تأکید کرد: این تخمین بر اساس شرایط ایدهآل و ساعات تابش خورشید متوسط در سال است؛ البته، این مقدار ممکن است بسته به موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی متفاوت باشد.
مشاوره سیستمهای برق خورشیدی در تشریح مزیتهای این نیروگاه خورشیدی گفت: بحث تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر و استفاده از انرژی خورشیدی، وابستگی به سوختهای فسیلی را کاهش داده و بهطور چشمگیری از آلودگی هوا میکاهد؛ از سویی احداث و بهرهبرداری از نیروگاه، فرصتهای شغلی فراوانی را در منطقه ایجاد خواهد کرد و به رونق اقتصادی محلی نیز کمک شایانی میکند.
احمدی توسعه اقتصادی منطقه تحت تأثیر احداث چنین پروژهای را مثبت دانست و تصریح کرد: این پروژه میتواند به توسعه اقتصادی منطقه سومار و شهرستان گیلانغرب کمک شایانی کند و زمینه را برای سرمایهگذاریهای بیشتر در این منطقه فراهم آورد و حتی صادرات انرژی به عراق نیز مورد نظر باشد؛ لذا با توجه به موقعیت مرزی سومار، امکان صادرات مازاد انرژی تولیدی به کشور عراق وجود دارد که منبع درآمد ارزی ارزشمندی را برای کشور ایجاد خواهد کرد.
بسترهای نوین تولید و توسعه پایدار
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ این پروژه، نقش مهمی در توسعه پایدار منطقه سومار و کشور خواهد داشت؛ تولید انرژی پاک، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی، از جمله دستاوردهای مهم این پروژه خواهند بود.
اگرچه سخن گفتن از یک طرح امیدوار کنند صرفاً در حد تئوری دلگرمکننده و خوشایند است اما نباید فراموش کرد که تحقق آن است که ماجرا را حائز اهمیت میکند؛ حمایت و پشتیبانی مسئولان استانی و کشوری از این پروژه، عامل مهمی در موفقیت آن خواهد بود و تلاشهای انجام شده برای تسهیل مراحل اداری و تأمین منابع مالی، نقش مهمی در تسریع اجرای پروژه خواهد داشت.
تولید انرژی پاک، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی، باعث بهبود کیفیت زندگی مردم منطقه و ارتقای جایگاه ایران در عرصه انرژیهای تجدیدپذیر خواهد شد؛ با احداث این نیروگاه خورشیدی، آیندهای روشن برای منطقه سومار و گیلانغرب که دیر زمانی است در موسم پساجنگ درگیر محرومیتی کمرشکن و دردی مزمن از این دست شده، رقم خواهد خورد.
گزارش به قلم مجتبی جنگلینیا
این خبر را به اشتراک بگذارید :