به گزارش کلهرنیوز؛ فرشاد رشیدی با اشاره به اجرای پویش ملی «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از ۱۷ تا ۳۰ آذر، گفت: یکی از انواع مهم روغن‌هایی که خصوصا در منطقه ما مورد استفاده قرار می‌گیرد، روغن حیوانی است که از شیر تهیه شده و اسید چرب آن کوتاه زنجیر است، از همین رو در دسته روغن‌های مضر قرار ندارد.

وی با بیان اینکه محدودیتی برای مصرف روغن حیوانی در افراد زیر ۴۰ سال وجود ندارد، اما به هر حال نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود، افزود: اما برای سنین بالای ۴۰ سال و خصوصا افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای از جمله بیماری قلبی و عروقی دارند، باید مصرف روغن حیوانی با احتیاط صورت بگیرد.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: در هر صورت روغن حیوانی یک منبع غنی از کلسترول است که نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد، اما چون منشاء این کلسترول از حیوانات نشخوارکننده است، جزو کلسترول‌های مضر محسوب نمی‌شود و برای افرادی که در سن بالا قرار ندارند و دارای بیماری زمینه‌ای نیستند، مشکل جدی ایجاد نمی‌کند.

رشیدی از روغن حیوانی به‌عنوان یک روغن مناسب برای پخت‌وپز نیز یاد کرد و ادامه داد: روغن حیوانی را می‌توان برای طبخ و یا حتی تفت دادن غذا استفاده کرد، اما استفاده از آن در حرارت بالا و برای سرخ کردن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه برخی افراد چربی گوسفند (دنبه) را جایگزین روغن می‌کنند، یادآور شد: این روغن برای سرخ‌کردن در حرارت بالا مناسب نیست و نمی‌توان آن را جایگزینی برای انواع روغن‌ها در پخت‌وپز دانست.

این کارشناس تغذیه اظهار کرد: مصرف چربی گوسفند زمانی که همراه گوشت گوسفند باشد مشکل جدی ایجاد نمی‌کند، اما استفاده از دنبه گوسفند به تنهایی و زیاده‌روی در مصرف آن مضراتی را به همراه دارد و در سنین بالا می‌تواند به مشکلات قلبی و عروقی دامن بزند.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

کلیدواژه ها :

این خبر را به اشتراک بگذارید :