به گزارش کلهرنیوز به نقل از تسنیم، اظهار داشت: حوزه مدیریت بحران یک چرخه در هم تنیده شده از پیشگیری، آمادگی پاسخ، بازسازی و بازتوانی است و تلاش می‌شود در مرحله پیشگیری اقدامات مناسب انجام شود که از هزینه‌های بعدی جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه بلایای طبیعی مختلفی از جمله سیل، زلزله، آتش‌سوزی و فرونشست زمین رخ داده، عنوان کرد: در تابستان گذشته با اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی‌های لازم، به دنبال آتش‌سوزی در مراتع و منابع طبیعی کمترین آسیب تحمیل شد.

یگانه گفت: با بررسی‌هایی که در انتهای سال گذشته انجام شد جامعه هدفی برای دریافت آموزش در زمینه مدیریت بحران مشخص شد و تمامی شهرداران و دهیاران آموزش را دریافت کردند و در فاز بعدی فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه براساس پیش‌بینی‌های هواشناسی انتظار می‌رود بارش‌های امسال فرانرمال باشد، اما هنوز از تنش آبی خارج نشده‌ایم، افزود: با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده با بارندگی‌های اخیر شاهد سیلاب و تهدید از این جهت نبودیم.

یگانه با اشاره به اینکه یکی از وظایف شرکت آب منطقه‌ای لایروبی رودخانه‌ها است، عنوان کرد: لایروبی رودخانه‌ها حدود ۱۳ سال به صورت مدون انجام نشده بود، اما امسال با همکاری مدیران و فرمانداران نقاط بحران‌خیز شناسایی و لایروبی شد.

وی با اشاره به اقدامات آبخیزداری در استان گفت: با بندهای متعدد ایجاد شده در تنگه کنشت علاوه بر ذخیره یک میلیون متر مکعب آب، آب‌های سطحی به صورت قنات معکوس به سطح آب‌های زیرزمینی بازگشت.

یگانه با بیان اینکه استان کرمانشاه در زمینه خشکسالی در جایگاه استان‌های در رده قرمز قرار گرفته است، افزود: تاکنون گزارشی از فرونشست به صورت علمی نداشته‌ایم، اما به دلیل استفاده‌ فراوان از آب‌های زیرزمینی در بخش صنعت و کشاورزی پیش‌بینی فرونشست و اقدامات پیشگیرانه در استان انجام شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه، گفت: در گذشته از پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب استفاده نمی‌شد، اما مصوب شده که این پساب‌ها برای مصارف صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه بعد از زلزله سرپل‌ذهاب فرصت مناسبی برای بازنگری در ساخت و سازها ایجاد شد، عنوان کرد: بسیاری از قوانین آیین‌نامه‌های ساختمان اصلاح شد و نوع ساخت و سازها نسل تکمیلی خود را طی کرد و از ابزارآلات به روز استفاده شد.

یگانه با اشاره به اینکه کیفیت ساخت و سازها در کرمانشاه ارتقا پیدا کرده است، گفت: قدمت برخی ساختمان‌ها در کرمانشاه بیش از ۴۰ سال است و کارگروهی در استان تشکیل شده و تیمی از دستگاه‌های مرتبط به صورت هماهنگ به پروژه‌های خدماتی، آموزشی و درمانی مراجعه و نوع ناایمنی در ساختمان‌ها را بررسی می‌کنند.

وی افزود: تاکنون تمامی مراکز درمانی بررسی شده و نواقصی هم در زمینه مقاوم‌سازی شناسایی شده، اما ساختمان ناایمنی که منتهی به تخریب شود در استان شناسایی نشده، اما ساختمان‌هایی نیازمند مقاوم‌سازی هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه، بیان کرد: مرکز هشدار سریع مدیریت بحران با شماره ۵۱ _۳۴۲۱۱۷۵۰ به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت گزارشات مردمی است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید :