به گزارش کلهرنیوز به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد، طرح سامانه گرمسیری بزرگترین پروژه آبی در منطقه غرب کشور است که با ایجاد سد داریان در شهرستان پاوه استان کرمانشاه آب پنجمین رودخانه پرآب کشور یعنی رودخانه سیروان استان کردستان از خروج آب به خارج از مرزهای کشور جلوگیری کرده و آب آن با استفاده از دو تونل نوسود و بازی‌دراز به زمین‌های حاصلخیز کشاورزی در استان‌های کرمانشاه و ایلام می‌رسد که در این استان‌ها با استفاده از سیستم‌های تحت فشار آبیاری قطره‌ای زمین‌های بسیاری را تحت پوشش قرار خواهد داد.

این طرح که مطالعات آن پیش از انقلاب در کشور آغاز شده بود، در نظام جمهوری اسلامی به مرحله اجرا درآمد و در ابتدا با تاکید بر ارتقای وضعیت معیشت مرزنشینان و نگاه خاص به عمران و آبادانی و پیشرفت استان‌های مرزی در راستای افزایش سطح امنیت مرزها تحت پوشش قراردادن حدود ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی زارعی استان کرمانشاه مدنظر بود که یا آبی شوند یا توسعه یابند اما این عدد به مرور زمان به حدود ۳۴ هزار هکتار رسید.

با توجه به اهمیت اجرای این پروژه و بر زمین ماندن آن، نگاه ویژه رهبر انقلاب به این طرح بزرگ عمرانی کشور سبب اختصاص اعتباری بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به این پروژه و تسریع در اجرای آن شد.

سهم این طرح در حاصلخیزی اراضی کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب قابل توجه است تا جایی که امروزه بسیاری از اراضی کشاورزی در شهرستان با اجرای طرح مذکور بازدهی بالایی در تولید محصولات کشاورزی داشته‌اند.

همچنین اراضی جامانده مستعد اجرای طرح  یکی از مشکلات موجود در بخش کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب است؛ این اراضی به‌جا مانده با وجود حاصلخیز بودن به دلیل کمبود منابع آبی نمی‌توانند نقش خود را در تولید محصولات کشاورزی، رونق و آبادانی بخش کشاورزی شهرستان به درستی اجرا کنند.

با توجه به اهمیت موضوع آن هم در شرایط فعلی، باید برنامه‌ریزی لازم برای تحت پوشش قرار دادن اراضی جامانده از اجرای طرح سامانه‌های گرمسیری توسط مسئولان کشوری و استانی انجام گیرد .

طرح سامانه گرمسیری هدیه انقلاب است

اسماعیل اکبری؛ از کشاورزان شهرستان سرپل‌ذهاب در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: طرح سامانه گرمسیری برای استفاده کشاورزان است اما ما از اجرای این طرح بزرگ که هدیه نظام و انقلاب به مردم منطقه است بی‌نصیب مانده‌ایم.

وی افزود : اراضی کشاورزی ما از اراضی حاصلخیز منطقه قلعه‌شاهین است که به دلیل کمبود منابع آبی نمی‌نوانیم از قابلیت‌های آن به‌صورت کامل بهره‌مند شویم و انتظار داریم با اجرای طرح سامانه گرمسیری در این اراضی موجبات افزایش تولیدات کشاورزی ما و رونق و توسعه منطقه فراهم شود.

اجرای سامانه گرمسیری در قلعه‌شاهین نیازمند نگاه ویژه دولت و رهبری است

یحیی خدر ویسی؛ بخشدار قلعه‌شاهین نیز در این رابطه اظهار داشت: سامانه گرمسیری یک طرح بسیار بزرگ در بخش کشاورزی شهرستان است که بخشی از اراضی کشاورزی قلعه‌شاهین را نیز پوشش داده است.

وی افزود: این سامانه خدمات بسیار ارزشمندی به کشاورزان بخش قلعه‌شاهین ارائه می‌دهد و لازم است بخشی از اراضی که از این طرح جا مانده نیز تحت پوشش قرارگیرد زیرا قطعا سبب افزایش سطح تولیدات کشاورزی در این بخش می‌شود.

خدرویسی تصریح کرد: اتصال ۳۵ هزار هکتار در قسمت شرقی بخش قلعه‌شاهین یکی از مطالبات مهم کشاورزان از بخشداری، فرمانداری و از دولت مردمی سیزدهم است که امیدواریم برای اتصال این اراضی برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

بخشدار قلعه‌شاهین خاطرنشان کرد: این طرح هم‌اکنون در حال اجرا برای بخشی از اراضی است و امیدواریم که اراضی جامانده در ضلع شرقی این بخش نیز با نگاه ویژه دولت و مقام معظم رهبری مشمول این طرح بزرگ شود.

مشکلی از نظر اجرای پروژه‌های گرمسیری در قلعه‌شاهین وجود ندارد

موحد؛ مجری پروژه سامانه‌های گرمسیری در قلعه‌شاهین نیز در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: طرح سامانه‌های گرمسیری در بخش قلعه‌شاهین در حال اجرا است.

وی در خصوص تأمین اعتبار پروژه نیز اذعان داشت: ما درحال انجام پروژه هستیم و مشکلی از این نظر وجود ندارد.

مجری طرح در اجرای پروژه سامانه‌های گرمسیری تعجیل کند

صدراله بابلی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: طرح سامانه گرمسیری در شهرستان سرپل‌ذهاب در حال اجرا است و زمین‌های جا مانده از اجرای طرح نیز در دستور کار پیمانکاران پروژه قرار دارد.

فرماندار سرپل‌ذهاب افزود: انجام پروژه در دو محور قلعه‌شاهین، بشیوه و پاطاق مشکل تأمین اعتبار داشت که با پیگیری‌های استاندار کرمانشاه و نگاه ویژه رئیس جمهور و موافقت رهبر انقلاب اعتبارات لازم از محل صندوق توسعه ملی اختصاص پیدا کرد تا این طرح به اتمام برسد.

وی تصریح کرد: اراضی کشاورزی که جزو تعهدات وزارت نیرو و جهادکشاورزی است باید هرچه سریعتر به طرح سامانه گرمسیری متصل شوند.

نماینده عالی دولت در شهرستان سرپل‌ذهاب گفت: اتصال اراضی جا مانده به طرح هم سبب مرغوبیت کشاورزی و هم افزایش این تولیدات خواهد شد.

بابلی افزود: طرح مذکور در مناطقی که اجرا شده سبب اشتغالزایی مناسب و افزایش سطح تولید محصولات گندم، ذرت و چغندر قند شده که ثمره عنایت ویژه مقام معظم رهبری به این شهرستان مرزی و محروم است.

وی ادامه داد: انتظار داریم مجری طرح در اجرای این پروژه سریع‌تر عمل کند تا هرچه زودتر اراضی کشاورزی جا مانده به طرح متصل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، امیدواریم که بر اساس سخنان فرماندار سرپل‌ذهاب با نگاه ویژه مقام معظم رهبری و  تأمین اعتبار مجدد برای تکمیل طرح سامانه‌های گرمسیری از محل صندوق توسعه ملی هرچه زودتر شاهد اجرای پروژه در اراضی جا مانده در بخش قلعه‌شاهین باشیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید :