به گزارش کلهرنیوز به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد، دولت با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان کوشید تا تخلفات نانوایان را به حداقل برساند اما از آنجا که این قشر زحمت‌کش با مشکلات عدیده‌ای چون درآمدهای اندک در مقابل هزینه‌های گزاف کار در نانوایی، مواجه هستند، در نهایت این طرح دولت منتج به شکست شد.

اگرچه برخی از نانوایان پاکدست همچنان با وجود درآمدهای اندک خود مرتکب تخلف نمی‌شوند اما آرد فروشی، کم‌فروشی و گران‌فروشی قصه تکراری این روزها در بازرسی از نانوایی‌ها است به گونه‌ای که تنها در کلانشهر کرمانشاه شاهد تشکیل ۵۰۰ پرونده تخلف بوده‌ایم که این موضوع بازنگری طرح دولتی تخصیص سهمیه آرد را ضروری می‌کند.

بیشترین شکایات مردمی در کرمانشاه مربوط به نانوایی‌های بربری است

گودرز فهیمی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار داشت: همچنان کم‌فروشی و گران‌فروشی بیشترین تخلفات نانوایی‌ها را در استان کرمانشاه به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه برخی از نانوایی‌ها وزن معین نان را رعایت نمی‌کنند، افزود: این موضوع در نانوایی‌های بربری و سنگک بیشتر دیده می‌شود.

فهیمی همچنین به موضوع عدم رعایت  مسائل بهداشتی در برخی از نانوایی‌های بربری و سنگک اشاره و عنوان کرد: برخی از نانوایی‌ها نسبت به عرضه خاج از شبکه  آرد اقدام می‌کنند و آن را به قیمت بالاتر می‌فروشند.

رئیس گشت‌های مشترک تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: به‌دنبال نصب دستگاه‌های کارت‌خوان جدید، میزان تخلفات نانوایان کاهش یافت با این حال از اول سال تاکنون ۵۰۰ پرونده تخلف برای نانوایی‌های متخلف در استان کرمانشاه تشکیل شده است.

فهیمی تصریح کرد: نانوایی‌های بربری در کرمانشاه بیشترین شکایات مردمی را به خود اختصاص داده‌اند زیرا در این نانوایی‌ها فروش اجباری نان بیشتر دیده می‌شود.

وی افزود: در نانوایی‌های بربری نانوایان برای کسب سود بیشتر، مقدار اندکی کنجد به نان می‌زنند و بیشتر نان کنجدی پخت می‌کنند و وقتی عده‌ای معترض می‌شوند، در پاسخ به آنها گفته می‌شود منتظر بمانید در واقع مردم یا مجبورند نان کنجدی بخرند یا از نظر زمانی در مذیقه‌ قرار گیرند البته این موضوع گاهی در نانوایی‌های سنگکی هم مشاهده شده است.

فهیمی با اشاره به حمایت دولت از نانوایی‌ها، تصریح کرد: نانوایی‌هایی که به‌خوبی فعالیت کنند، دولت به آنها ۴۰ درصد پاداش می‌دهد و این به غیر از سود لحاظ شده آنها است.

رئیس گشت‌های مشترک تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: همچنین سهمیه آرد نانوایی‌های متخلف بر اساس کارنامه عملکرد آنها قطع خواهد شد.

درآمدهای ناچیز نانوایان دلیل افزایش تخلفات است

مهدی احمدی؛ یکی از نانوایان سنتی‌پز کرمانشاه، در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: بیشترین تخلفات نانوایی‌ها مربوط به خبازی‌های دولتی است که متاسفانه چون اکثرا در محلات و کوچه‌ها مستقر هستند، تخلفات آنها چندان محرز نیست.

وی افزود: در حوزه تخصیص سهمیه آرد، عدالتی وجود ندارد، ممکن است یک نانوایی که پخت بالاتری دارد، سهمیه کمتری دریافت کند اما به برخی از نانوایی‌ها که پخت کمتری دارند، سهمیه بیشتری اختصاص می‌یابد که البته عموما آرد فروشی می کنند‌

احمدی خاطرنشان کرد: بیشتر نانوایی‌ها به دلیل بالا بودن هزینه‌های پخت نان مرتکب تخلف می‌شوند این درحالی است که قیمت نان طی دو سال پیش تغییری نکرده برهمین اساس مواردی از کم‌فروشی نان و آرد فروشی دیده می‌شود.

این نانوای کرمانشاهی گفت: معضل اصلی نانوایی‌ها قیمت نان است که نسبت به هزینه کردها واقعی نیست زیرا کارگر نانوایی که از صبح تا غروب مشغول فعالیت در نانوایی است حدود پنج تا شش میلیون تومان درآمد دارد به‌همین دلیل دل به‌کار نمی‌دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، با توجه به اینکه نان قوت غالب خانوار کرمانشاهی است و با لحاظ نرخ تورم و وضعیت معیشتی مردم این دیار توجه جدی به نظارت بر این عرصه الزامی است که البته پیش‌تر از آن باید به مشکلات صنفی نانوایان رسیدگی شود تا راه بر بهانه جویی‌ها بسته شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید :